Фабиан Марожан ще е съперникът на Григор Димитров във втория

...
 Фабиан Марожан ще е съперникът на Григор Димитров във втория
Коментари Харесай

41-ият в света с 2 Мастърс 1/4-финала е следващият съперник за Григор на Ролан Гарос

 Фабиан Марожан ще е противникът на Григор Димитров във втория кръг на Ролан Гарос. 24-годишният тенисист е един от най-прогресиращите играчи в международния тенис, като до края на 2022-ра беше отвън топ 200 на света, а все още е под номер 41 в ранглистата на ATP. Унгарецът може да се похвали с две достигания до 1/4-финали на Мастърс шампионати и победи над играчи от ранга на Алекс Де Минор, Каспър Рууд, Холгер Руне и Карлос Алкарас, като успеха над испанеца пристигна на алените кортове в Рим през предходната година, когато Марожан направи рейд от квалификациите към 1/8-финалите на надпреварата.

41-ият в света беше в страхотна форма преди началото на клей сезона и се класира за финалната осмица в Маями, само че до момента не се представяше по никакъв начин добре на другояче желаната си настилка и отпътува за Ролан Гарос в серия от 3 следващи провали. Днес обаче младият гений се върна още веднъж на победния път, надигравайки квалификанта Михаил Кукушкин с безапелационното 6:2 6:2 6:3 за единствено час и 29 минути. Марожан изигра съвсем съвършен мач, реализирайки 32 уинъра против единствено 18 непредизвикани неточности и не остави никакви шансове на ветерана, който нямаше отговор за мощната и разнообразна игра на унгареца, която е изпълнена с извънредно качествени къси топки.

Така 1/4-финалистът от Маями в сряда за пръв път ще премери сили с първата ни ракета, а вие още веднъж бихте могли да наблюдавате срещата в действително време на нашия уебсайт.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР